dinsdag 5 mei 2009

Taarten!





Vandaag Croquembouche gebouwd, cheesecake, ,limoentaart..
Wat een werk!!!
Recepten???
Ok:
Soezen Croquenbouche:
200 water
100 boter
100 bloem
200 ei

Water en boter aan kook brengen, van t vuur bloem doorroeren en doorgaren op t vuur met een spatel..
Akls ie niet meer plakt tegen de zijkant is ie gaar, iets af laten afkoelen en eitjes 1 voor 1 toevoegen, met spatel. Op bakplaat opspuiten, en 15 minuten ong. bakken op 225 graden.

Vulling:
1 liter melk
250 suiker
6 dooiers
80 bloem
scheut grand marnier in dit geval


Suiker en dooiers wit slaan, bloem toevoegen. Kokende melk doorroeren, en garen tot bluppie.
Aflaten koelen, met beboterd bakpapier als "deksel" tegen velvoorming. Op smaak brengen met grand marnier( of iets anders natuurlijk!)

Soezen vullen met deze banketbakkersroom en even aanvriezen.( uur of 3)
Suiker koken tot 122 graden. Gevulde soezen doorhalen en bouwen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten