zondag 19 april 2009

Pasen!


Max( italiaanse barman) in Colorado
Gerechtje van zacht gegaard kalfsvlees, krokante filo met mosterd, zoetzure witte kool en truffelmayo
Paaseitjes!
Weer een hoop gebeurd!
Vrijdag was Melathron dicht, en " ons" visrestaurant Fotis ram en ramvol met visetende( eigenlijk alleen schaal en schelpdieren) Orthodoxe Grieken. Ik heb daar mee geholpen de grill vol gooien met kalamari, inktvis, gamba's en kreeften. Was gezellig, aangezien de chef daar ook niet in zijn bier spuugt.
Zaterdag begon rustig, dan gaat iedereen naar de kerk en om 12 uur vieren ze allemaal dat een een of ander mannetje die ze Jezus noemen zo een 1976 jaar geleden opgestaan is uit zijn coma.
Dan gaan ze allemaal Παραδοσιακή μαγειρίτοα eten, dit is soep die ze maken van de ingewanden van het lam.

Dat lam wordt geslacht op zaterdag, dan maken ze dus eerst soep van de ingewanden, en de volgende dag gooien ze het hele lam op t spit( om de beurt draaien he! ( vergeten een foto van te maken, maar zag er wel lekker uit..

Die soep is smerig!, ruikt naar de kinderboerderij een beetje. Ik had zelf een 5 gangen menu gemaakt, dis mensen dus vanaf ongeveer half 1 s nachts kamen eten... Uurtje of 3 klaar, naar de Colorado gegaan om het "nieuwe jaar"in te luiden. O ja, om 12 uur s nachts werd er mega vuurwerk afgstoken( alleen knallers), geweren leeggeschoten, en de boten toeterden allemaal lekker luid.

Vandaag( zondag) naar Eddy gegaan, die had ons uitgenodigd bij hem op zijn terras bij zijn hele mooie huis in de buurt van Kremasti te komen. Ff lekker ouderwets RTL-4-gezellig. Daar lekker lam en salades gegeten, tot een uur of 6, want Melathron is wel gewoon open vandaag.

Lekker weekend dus!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten